Prima pagina      Proiecte FILM DOCUMENTAR
Respectand cele 3 functii ale mass-media: informare, formare divertisment, ne dedicam realizarii de filme documentare pentru un public cat mai larg.
Din februarie 2014 suntem posesorii certificatului CNC (Consiliului National al Cinematografiei) de producatori de film.
 
Astfel pana in prezent am reusit producem:
- filme documentare portret despre personalitati artistice mai putin mediatizate, dar de o valoare incontestabila
- un film documentar ornitologic despre concitadinele bucurestenilor. 
 
 
  Ingeri printre oameni

   „Dumnezeu s-a suparat pe ingerii orgoliosi care erau convinsi ca au descoperit absolutul si i-a trimis pe pamant sa cunoasca mizeria conditiei umane. Ei inca se afla printre noi cautand prin arta frumusetea pierduta..."
   
   
  Pornind de la teoria lui Theophil Gautier, proiectul isi propune sa renasca gustul pentru frumusetea spirituala in constiinta semenilor nostri.
  Documenatrul de tip tv de lung metraj, se adreseaza unui spectru foarte larg de public, intre 14 si... 100 de ani, mai ales celor care vor face pentru prima oara cunostinta cu arta, in speranta ca vor ramane spectatori fideli.
  Artistul este de fapt moderatorul care explica publicului viziunea sa artistica si aspiratia catre perfectiune. Nu lipsesc fotografiile sau secventele filmate din arhiva personala, cu cele mai importante evenimente din viata sa. Locatia principala este locul sau de munca,dar nu sunt neglijate nici locuinta si orasul in care traieste.
  Scenariul si Regia: AnaMaria Kovalciuc
   
   
  •  Ingeri printre oameni -  Dan Stoica, regizor, fotograf, traducator, scriitor, stabilit in Austria, Viena din 1990. Realizator AnaMaria Kovalciuc
  • Ingeri printre oameni -  Vlad Vasiliu, actor la Teatrul Dramatic Fani Tardini din Galati, poet.
  • Ingeri printre oameni -  Eugen Raportoru , artist plastic.  Zbor deasupra unui cuib citadin

  Este primul documentar realizat de Asociatia Anonymo Muza, ce are ca subiect pasarile, de lung metraj de tip tv (52 min.), realizat in parteneriat cu Societatea Ornitologica Romana
   
   

  In marile aglomerari urbane, pasarile coabiteaza cu civilizatia agresiva, mai ales cu oamenii care le accepta, uneori le hranesc si se bucură de prezenta lor. Ele cauta totusi un ambient corespunzator pentru supravietuire: izolare de zgomotele citadine si vegetatie abundenta.

  Locurile lor preferate din capitala sunt marile parcuri si mai ales tanara Delta a Vacarestilor care in ultimii ani a devenit tinta specialistilor in ornitologie, a bucurestenilor curiosi si chiar a mass-media care a inceput sa promoveze acest micro univers in scopul de a deveni intr-un viitor apropiat obiectiv protejat, dar si un punct de atractie al autocarelor Bucharest sightseeing. Scopul filmului este de a face o incursiune in lumea mai putin cunoscuta a concitadinelor noastre care ne incanta cu concertele lor diurne si nocturne - pasarile Bucurestiului (care pot fi vazute si auzite  si in alte asezari din tara).

  Nu este o expunere ex-catedra, este o prezentare romantica-educativa a vecinelor noastre inaripate, asezonata cu informatii stiintifice inedite expuse de Dr. Dan Hulea specialist in ornitologie.