Evenimente

Noaptea Designerilor 3.0

Afis Noaptea Designerilor


A treia ediție a Nopții Designerilor va avea loc pe 14 mai 2022 la Maison 13 (str. Dumbrava Rosie nr. 2).
Tema evenimentului din acest an este ÎMPREUNĂ.
După 2 ani de distanțare simțim nevoia de a fi din nou împreună. Oamenilor, ființe sociale, le place să trăiască în comunitate.
A venit momentul să rupem barierele distanțării și să revenim la viață. Nu întâmplător am ales în 2022 ca afișul să fie reprezentat de Roiul de albine al lui Alexandru Ranga.
Te așteptăm iubitorule de artă și frumos cu sculptură, pictură, bijuterie contemporană, fotografie și design vestimentar. Te așteptăm să socializezi cu artiștii plastici și designerii ce vor expune, să ne unim sufletele în cadrul recitalului de vioară susținut de Gabi Stănescu.


Și pentru că la fiecare ediție vrem să te suprindem cu ceva nou, grădina Maison 13 va fi luminată de o proiecție cu laser.
Buna dispoziție va fi întreținută de The Vintage Bar!

Noaptea Designerilor este un eveniment marca Anonymo Muza susținut de George/BCR. Expoziția face parte din programul Noaptea Muzeelor.
Parteneri: Madame Sophie, BlackCab.

Artiști participanți

Ylem by Alexandra Martie 2022 pdf

Alexandra Drăghici

„Îmi place să pictez pentru că îmi conferă oportunitatea, în același timp, să visez și să mă deconectez de problemele cotidiene. Sper că oamenii care privesc lucrările mele să facă la fel! Nu am un plan, nu am nicio metodă, pur și simplu mă joc.”

Fiecare culoare, fiecare linie și forma expusă își păstrează unicitatea dar se întorc la materie de unde au derivat și unde, împreună, formează o simfonie vizuală.

Împreună, într-un deranj calculat, oferă oportunitatea celui care vizualizează să călătorească spre Ylem.

Fiecare călătorie este diferită, fiecare vizitator fiind cuprins într-o călătorie cu emoții diferite, dar care, ajuns la Ylem, este în perfectă armonie spirituală cu toți participanții care au vizualizat creațiile.

Ești pregătit/a să începi călătoria înapoi către Ylem?

Laura Moisa

Laura Moisa 

Născută și crescută în România, unde locuiesc și lucrez, am început să urmez visul de a crea bijuterii în anul 2020. În 2022 mi-am luat diploma de creare bijuterii în argint.

Văd potențial în fiecare bucată de piatră, lemn sau metal pe care le găsesc în natură, indiferent cât de stricată sau ruginită. Când creez o bijuterie, știu că acea piesă trebuie să stârnească o emoție. Altfel, nu are sens să o creez. Bijuteriile încep să prindă formă în direcția în care este menit să se întâmple, în care este natural; fără nici o presiune. Când mă opresc din a face ceva legat de visul meu, simt că ceva nu este în regulă. Așa cum fiecare femeie este diferită, așa fiecare bijuterie pe care o creez trebuie să fie diferită și să se potrivească unei anumite femei. - Laura Moisa, fondatoarea Allegra Jewelry Collection.

Alexandru Ranga

Alexandru Ranga 

“Sea Hive” avertizează un posibil viitor distopic, relativ apropiat.

Lucrarea este acaparată de roiuri, pentru a evidenția capacitatea albinelor, a faunei, de a se adapta față de modelarea aspră a omului asupra naturii, în goana sa pentru controlul resurselor.

Blocat în ideea de consum, omul își amputează spiritualitatea, ulterior pierzând noțiunea conservării, lucru ce are ca rezultat dispariția uneia dintre resursele primordiale ce asigură viața, și anume apa.

Omul, prin acțiunile sale, neagă acest lucru, destabilizând astfel ecosistemul din care el însuși face parte, prin poluarea apelor și uciderea mediului acvatic precum și pe cel terestru. În lipsa apei, rasa umană dispare împreună cu o mare parte din suflul planetei, însă natura găsește o soluție pentru a se adapta condițiiior provocate de specia umană, iar anumite vietăți cu rol esențial, precum albinele, supraviețuiesc.

Acestea dezvoltă o nouă conformație biologică și ajung să poată extrage apă din structurile calcinoase ce au rezistat “marei secete”. Albinele își redirecționează calea către ultimele surse ce dețin “elixirul” vieții pentru a “poleniza” zonele unde este necesară apa, reasigurând vitalitatea de mult pierdută a pământului.

Spread the news
11

S-ar putea să-ți placă și...