Articole și interviuri

Lumea magică a Mirelei

mirela

Povestea mea a început în urma cu doi ani când, întâmplător, mi-a atras atenția (pe youtube) o sferă cu doi ochi mari și un zâmbet poznaș. Era un opritor de ușă croșetat. Mi-a plăcut atât de tare încât mi-am propus sa fac și eu unul. De aici a început distracția...oare cum se face?! Am sunat repede la mama, care de-a lungul anilor ne-a croșetat diverse căciuli, fulare sau pulovere. Ne-am întâlnit la o cofetărie și acolo a avut loc prima mea lecție de croșetat.  Așa am aflat de cercul magic, tipuri de croșete si fire speciale. Bineînțeles că primele mele creații nu au fost chiar la înălțimea așteptărilor, dar am perseverat, căci îmi făceau cu ochiul jucăriile...hahaha! Jucăriile croșetate sunt frumoase și colorate, o încântare pentru ochi dar și la atingere, de aceea m-am ambiționat să merg mai departe. Într-o zi, am reușit să croșetez un adorabil purceluș roz care m-a fermecat și mi-a dat încredere în mine. 

AnaMaria Kovalciuc: Cum ai devenit creator de păpuși?

Mirela Cristea: Îmi place să lucrez jucării pentru că sunt amuzante și îmi pun imaginația la încercare. De fiecare dată încerc să le fac deosebite, atractive pentru copii și părinți. Nu țin seama de orele petrecute în multele încercări acompaniate de dureri de mâini și ochi obosiți, important este să văd păpușa pregătită de joacă.Cei care mi-au dat aripi au fost colegii de muncă. Au rămas uimiți de creațiile mele și mi-au cerut să croșetez păpuși pentru copiii lor, iar feedback-ul celor mici a fost SUPER!!! Asta mi-a dat și mai multa încredere și de atunci croșetez neîncetat... la urma urmei, pare că sunt talentată, nu?  Croșetez cu plăcere știind că jucăriile vor ajunge să pună zâmbete atât pe chipurile copiilor cât si pe cele ale adulților care nu uită de copilul din ei.

porc
la birou

AMK: Cum îmbini jobul de editor imagine la televiziune cu pasiunea pentru crochet?

MC: Îmi place meseria mea de bază, sunt editor de imagine la știri și nu mă plictisesc niciodată. Îmi folosesc imaginația permanent, la fel și atenția la detalii, cum este necesar și în cazul jucăriilor. Într-un fel se completează cele două, trebuie să ai viziune, dăruire și multă pasiune. Dacă la locul de muncă armonizez imaginea cu sunetul, succesiunea cadrelor, efectele potrivite și muzica, în cazul jucăriilor tot despre armonie este vorba: culori, dimensiuni, modelul hainelor, pantofiorii potriviți și alte detalii precum fundițe, biluțe, floricele.

baiat

AMK: Cum îți alegi personajele cărora vrei să le dai viață?


MC: Bună întrebare. Unele le aleg cu tematică, de regulă de sărbători, dar cele mai multe sunt rezultatul întâlnirilor mele cu nepotul meu Bogdănel și cu Alia, fiica prietenei mele. Uneori îmi vin pur și simplu idei despre un model sau altul, ori mă sfătuiesc cu mama. Ideile pot apărea oricând și oriunde, suntem înconjurați de atâtea surse de inspirație...

fetita
20200512_092505-scaled

AMK: Ce planuri de viitor ai pentru Lumea magică a Mirelei? 


MC: Pentru viitor nu am foarte multe planuri, pe mine mă interesează mai mult prezentul, iar ce îmi aduce foarte multă bucurie este să știu că există copii care au intrat în Lumea magică a Mirelei și se joacă mereu cu jucăriile lucrate de mine. Normal că mi-ar plăcea să devină un brand, însă până acolo mai este mult de muncă. Ceea ce știu sigur este că eu pun suflet în fiecare jucărie.

20200512_093542-scaled

AMK: Pentru că fiecare interviu se termină cu un sfat din partea unui artizan împlinit, îți adresăm și ție aceeași întrebare, ce sfat ai avea pentru cei care nu au curajul să își îndeplinească visele?


MC: Descoperirea acestei pasiuni mi-a făcut viața mai frumoasă, mi-a dăruit încredere în mine și în propriile puteri. Din ceea ce pare a fi o întâmplare, destinul ne poate deschide ușile potrivite către materializarea visurilor care poate, la un moment dat, ne-au părut de neatins.

Dacă ți-a plăcut interviul poți sprijini ONG-ul Anonymo Muza donând 5, 10 sau 50 RON în contul RO22RNCB0072129669300001, deschis la BCR (titular cont Asociația Anonymo Muza), CUI 30763659.

Spread the news
90

S-ar putea să-ți placă și...