Alexandru Grigoriou

Alexandra Grigoroiu – puritatea și forța naturii transpusă în artă

Alexandra Grigoroiu, artist plastic, redă frumusețile naturii în acuarelă. Învățător de profesie, mamă și soție, dedică o mare parte din timp artei și studiului naturii, fiindu-i recunoscută activitatea de-a lungul timpului cu premii internaționale (în Chicago, Japonia, Spania). Lucrările ei sunt minimaliste, însă poartă o încărcătură spirituală ce face să îți vibreze sufletul pe note înalte. 

citește mai departe...
Mihaela Sirbu

Mihaela Sîrbu – între sublimarea cotidianului și divinitate

Mihaela Sîrbu, pictor amator, este exemplul de artist ce caută evoluția prin artă. Privește viața cu optimism și se exprimă cursiv prin pictură. Sublimează cotidianul în culori pe pânză cu măiestrie lăsând un loc important și divinității în lucrările sale.

citește mai departe...
Gabriela Iuhasz

Gabriela Iuhasz – artistul bijutier ce dă nemurire florilor

Gabriela Iuhasz este tipul designerului de bijuterie pasionat și dăruit lucrărilor, ce ies din atelierul Gabrielle. Noul tip de bijuterie contemporană, cel din rășină epoxidică, a cucerit ținutele multor doamne și chiar podiumul Paris Fashion Week.

Drumul Gabrielei este în plină ascensiune datorită eleganței bijuteriilor, atenției la detalii și delicateții cu care sunt create.

citește mai departe...
Otilia Toma

Otilia Toma – arhitect și ilustrator

Otilia Toma, arhitect și ilustrator de profesie, este omul ghiduș care are întotdeauna în plan idei creative ce țin de meseria ei. Deși este mamă de 3 minunății, și acest lucru îi ocupă majoritatea timpului, nu a încetat să se dedice arhitecturii și mai nou cărților ilustrate pentru copii.

citește mai departe...
prof. Catalina Uatu
Cătălina Uatu - femeia curajoasă a artei moderne

Cătălina Uatu, artist plastic și profesor la Liceul Teoretic Benjamin Franklin și la Liceul Teoretic Nichita Stănescu, reprezintă femeia modernă în arta contemporană. Lucrările ei sunt puternice și îndrăznețe, menite să determine privitorul să găsească sensuri ce sunt criptate. Cu fiecare lucrare izvorâtă din sufletul artistei găsim noi fațete ale artei moderne. 

citește mai departe...
Facultatea de Moda si Design

Platoșa frumosului

În genere când se deschide o expoziție se vorbește despre autori, creatori, obiectele (operele) de artă expuse. E un fel de îndrumar de înțelegere și apreciere pe care vizitatorii ar trebui să îl ia în serios pentru a-și motiva timpul petrecut în acel spațiu de excepție în care frumosul se expune asemeni unei ființe în vitrina publică. 

citește mai departe...
Nicoleta Ababei

Nicoleta Ababei - mamă pe tocuri

Nicoleta Ababei este femeia ce debordează energie pozitivă, sensibilă însă puternică, cu spirit de artist. Este persoana care te va motiva întotdeauna în viață, de aceea poate a și ales cariera de blogger motivațional. Pe canalul ei de Instagram mii de femei o urmăresc și se inspiră zilnic. De curând a avut curajul să își urmeze un vis vechi și anume arta plastică. Lucrarile ei vorbesc despre femeia frumoasa, puternică, misterioasă. Drumul Nicoletei este în ascensiune, probabil urmând ca în viitorul apropiat să îi admirăm colajele și picturile pe marile simeze.

citește mai departe...
IMG_20200404_170247-02

Ada Cioba - artist bijutier

Ada Cioba este un artist bijutier care transformă sentimentele în opere de artă purtabile: precum bijuteriile statement sau de logodnă. Stilul adoptat sunt formele asimetrice, neregulate inspirate din natură sau propriile sentimente. Rezultatul muncii ei este bijuteria contemporană pentru femeia puternică, dar sensibilă și delicată.

citește mai departe...
Aida Sandu

Aida Sandu – creatoarea de artă purtabilă

Să creezi bijuterie contemporană este o adevărată artă și provocare. Metodele de exprimare sunt multiple: de la minimalismul pur la eclectic sau futurist. 

Aida Sandu, artist bijutier, absolventă a Școlii de Bijuterie Assamblage, este un creator de frumos ce se inspiră din...

citește mai departe...
Catalina Tomescu

Cătălina Tomescu – femeia inspirație

Cătălina Tomescu fondatoarea Awe. Fashion. Stories se încadrează perfect în tipologia femeii carte de colecție. Într-un dialog cu ea te bucuri de fiecare capitol pe care îl descoperi, energie pozitivă, optimism, domenii noi de explorat precum fashion, juridic, filologic, descoperi ideologii sănătoase implementate responsabil. 

citește mai departe...
Ioana Mitran

Pasiunea pentru beauty transformată în succes

Ioana Mitran este una dintre cele mai bune cosmeticiene pe care le-am cunoscut vreodată. Este dedicată în totalitate meseriei pe care o profesează, dar este și un bun anteprenor. Împreună cu 2 colege de breaslă, ce îi sunt și prietene, au avut curajul să deschidă propriul salon de înfrumusețare, pe strada Paris...

citește mai departe...
Ovidiu Popa

Ovidiu Popa – artistul aflat între sacru și profan

Ovidiu Popa este un artist plastic cu aspirații înalte, ce vorbește publicului său despre divinitate, angoase, trăiri interioare și abjecții ale umanitații. Fiecare lucrare este o radiografie a sufletului artistului dintr-o perioadă determinată. Unele dintre picturi sunt șocante, realizate în combinații de culori dure sau laitmotive precum șobolanul sau antagonistul porumbel, ce se succed obsesiv de la o lucrare la alta.

citește mai departe...
Andreea Stoian

Andreea Stoian – pasiune pentru design vestimentar

Andreea Stoian, designer român și asistent universitar a făcut performanță încă din primii ani de lansare în domeniul designului vestimentar. A expus la Muzeul Național de Artă colecția L’impression De-couvrir și chiar în afara țării la Moscova, rochia Grown Gown realizată din miceliu! Andreea este un profesor dedicat studenților și o mamă exemplar, aflată într-un continuu proces de cercetare și îmbunătățire a relațiilor interumane.

citește mai departe...
Ana Ilie

Ana Ilie – între bijuterie contemporană și poezie

Ana Ilie, artist bijutier, susținătoare a conceptului de fashion sustenabil a expus atât în Anglia cât și în România în cadrul unor galerii cât și târguri dedicate designerilor. Din experiența acumulată la locul de muncă s-a perfecționat și a evoluat ajungând la un nivel la care majoritatea creatorilor încă aspiră.

Fire sensibilă cu suflet nobil își dedică mare din timp și poeziei, pasiune materializată în volumul de poezii „Radiografia tăcerii”.

citește mai departe...
Maria Conisescu

Maria Conisescu – consilier de imagine

Felul în care ne îmbrăcăm, culorile pe care le alegem, accesoriile prin care ne evidențiem ținuta spun multe despre personalitatea noastră. Maria Conisescu, consilier vestimentar, are rolul de ajuta femeile să își găsească propriul stil, să se simtă bine în propriul trup indiferent de structura lui. Pasionată de design vestimentar va participa la Noaptea Designerilor ediția 2022 cu eșarfe franton în culorile celor 4 anotimpuri.

citește mai departe...
Otilia Nica

Otilia Nica – despre Concentric și sustenabilitate

Otilia Nica, cofondatoare Concentric, reprezintă genul de femeie de succes, ce renunță la tot, o ia de la capăt și reușește să facă performanță într-un timp extrem de scurt, indiferent de domeniul de activitate. Pentru ea nu există... nu se poate! Iar brand-ul Concentric este dovada că atunci când vrei se poate.

Oilia este un magnet pentru tinerii artiști, pe care îi promovează și le deschide noi oportunități. Fiecare piesă vestimentară ce iese din atelierul Concentric este unică, atemporală, semnată de tineri artiști plastici coordonați de fiica Otiliei, Miruna.

citește mai departe...
Sanda Draghici

Alexandra Drăghici – exprimare prin abstract

Sandra Drăghici este omul ce te încarcă cu good vibe, mereu plină de energie, misterioasă și veselă. Lucrările ei vorbesc despre lumea sinelui interior: calmul, efervescența, curiozitatea.

Până acum picturile erau expuse timid pe social media, însă pe data de 14 mai va expune pe simezele Nopții Designerilor (din programul Noaptea Muzeelor), ediția 2022.

citește mai departe...
Laura Moisa

Laura Moisa – despre stil și bucuria de a crea bijuterii

Laura Moisa este femeia inspirație. Femeia pe care o admiri pentru reușitele pe plan profesional, femeia pe care o admiri pentru felul în care se îmbracă și își accesorizează ținuta, femeia pe care o admiri pentru atitudine.

Laura este un influencer în zona modei și stilului vestimentar, artist bijutier și anteprenor, ce sprijină societatea, preponderent feminină, prin programul Atitudine prin Vestimentație și Accesorii.

citește mai departe...
Oana Ciuca - Shell Art

Oana Ciucă – pictorița de Saint Jaques

Uneori în viață alegem cu mintea și nu cu sufletul. Ajungem să practicăm meserii care ne aduc satisfacții financiare, însă sufletul tânjește după altceva. Talentul Oanei Ciucă și-a făcut apariția încă din copilărie, dar regulile societății de atunci au determinat-o să se îndrepte spre știința comunicării și nu pictură.

Odată ajunsă la maturitatea spirituală a învățat să împletească cele două lumi pentru a crea echilibrul perfect în propria viață. 

citește mai departe...
coperta articol BAE Diana Roman

Bucharest Art Exhibition - artă în 5 forme

Programat inițial ca parte a manifestării „Noaptea Albă a Galeriilor” din București, evenimentul „Bucharest Art Exhibition” își va deschide porțile independent, bucurând sufletele amatorilor de artă și design în primul weekend al lunii decembrie, mai precis între 3 și 5 decembrie, fiind găzduit în ...

citește mai departe...
Diana Roman

Diaspora vorbește - Diana Roman – critic de artă și curator la Shanghai

Diana Roman, critic de artă și curator a ales să facă parte din cei aproximativ 800 de români ce reprezintă diaspora în China în anul 2018. Nu pentru că în România nu era bine, ci pentru că dragostea și viața au făcut să își găsească sufletul pereche în Shanghai.

citește mai departe...
Sabina Stan

Sabina Stan – spirit liber de artist

Sabina Stan este un artist plastic cu o sensibilitate aparte. Preferă să se exprime liberă, neîngrădită de curente sau rigori. Arta ei vorbește despre sentimente și nevoia omului de a se integra în natură, nu de a integra natura în artă. Lucrările Sabinei sunt un manifest. Nevoia de a ne proteja mediul înconjurător, de a ne asculta inima, de a urma drumurile întortocheate ale vieții precum sfoara ce se împletește pentru a forma piesa de artă este primordială.
citește mai departe...
Augustin-19

Augustin Matei, omul care ridică timpul la rang de artă

Absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București secția Artă Sacră, Augustin Matei este mai mult decât designer de ceasuri și artist bijutier. Este un colecționar al timpului. În mâinile lui timpul se dilată sau se contractă, timpul înseamnă amintiri, fragmente din ceea ce îi definesc propriul eu sau al celor care poartă ceasurile lui. Amintiri vechi, valori sau pasiuni sunt readuse la viață prin imaginile gravate / pictate pe ...
citește mai departe...
Coperta interviu


Iulia Păun – un talent nativ

Sufletul oamenilor este de multe ori precum o mină de diamante nedescoperită. Întâmplările din viață fac, câteodată, să descoperim talente și valențe ce așteptau cuminți să iasă la suprafață și să fie șlefuite. Iulia Păun, artist plastic autodidact, a redescoperit pasiunea pentru pictură, talentul ce aștepta să fie șlefuit. Lucrările ce ies de sub pensulele ei sunt nestemate ...

citește mai departe...
IMG_0506

Valentina Cziko – bijutierul cotidianului

Valentina Cziko este artistul bijutier aflat într-o permanentă căutare a perfecțiunii. Cursurile absolvite la Școala de Bijuterie Contemporană au ajutat-o să își șlefuiască talentul și să devină o îmblânzitoare la propriu a metalelor prețioase. 

Se lasă  inspirată de cotidian, de mediul înconjurător, filtrează prin propriul suflet informația și o transpune în artă purtabilă. Fiecare bijuterie spune o poveste... o poveste a artistului bijutier sau chiar a ta.

citește mai departe...
oana 2

Oana Goran și universul marochinăriei


Lumea creatorilor de hand-made este foarte colorată și frumoasă, totodată plină de provocări și satisfacții. De multe ori pasiunea devine o mică afacere de suflet fără de care artizanul se simte incomplet.

citește mai departe...
20200530_092601

Diaspora vorbește – Dan Stoica

Dan Stoica, regizor, fotograf, scriitor și traducător face parte din diaspora din anul 1990. Chiar dacă trăiește în Austria, nu a încetat să revină în țară, să creeze proiecte culturale în România, sau să se simtă român. Dintre proiectele realizate în România amintesc: spectacolele „Piele și cer” de pe scena 

citește mai departe...
SAMSUNG CSC

Diaspora vorbește - Magda Mincu


În fiecare an aproximativ 200.000 de români aleg să emigreze. Până în 2020 numărul celor care au ales să facă parte din diaspora se ridică la 9.7 milioane. Motivele sunt aproape aceleași: corupția, birocrația, refuzul statului de a investi mai mult în serviciile medicale, educație, etc.

citește mai departe...
IMG-20210529-WA0001

Zen Aroma – pasiune pentru lumânări

Zen Aroma este despre lumânări parfumate, despre stare de bine, sustenabilitate și grijă pentru mediul înconjurător...

citește mai departe...
Amsterdam

Veni, vidi, WOW! Amsterdam

Amsterdam este una din capitalele fascinante ale bătrânului continent.

Aflat în nordul Olandei, la 5,5 m sub nivelul mării, face parte din patrimoniul UNESCO.

citește mai departe...
Olanda 2021

Diaspora vorbește - Romeo Mincu


Romeo Mincu, membru fondator al  Sindicatului RENEL, angajat în domeniul energiei electrice, este unul din românii care au părăsit țara chiar în 1990. Persecutat de fostul regim, 

citește mai departe...
DSC_0454

Veni, vidi, WOW! Bratislava – orașul încoronărilor

Este unul din cele mai tinere orașe europene cu o istorie bogată care se poate vizita însă în 2 zile. Centrul istoric este mic, cochet, fiecare străduță având ..

citește mai departe...
146139122_848535999052770_5161674610973790461_n

Mărțișorul - sau revenirea Primăverii


Primăvara este unul din cele mai frumoase anotimpuri. Cântat, slăvit în ode și legende, ne aduce bucurie și speranță. Este un nou început după cenușa iernii.

citește mai departe...
1

Veni, vidi, WoW! - Veneția orașul labirint


Veneția este un oraș labirind plutitor așezat pe 40 de insule ce are “marea ca podea, cerul ca acoperiș și curgerea apei ca pereți” (precum scria Boncompagno da Signa în 1240).

 

citește mai departe...
coperta

O scurtă istorie a modei de la începuturi până în prezent


Moda reprezintă o schimbare a formelor, culorilor si texturilor. De-a lungul timpului, minți creative, numite în zilele noastre designeri, au setat noi trenduri și au luat decizii în ceea ce privește evoluția hainelor, bijuteriilor și chiar a decorului caselor.

citește mai departe...
123902933_1232448997138225_7912105639827083245_o

Metal Poetry by Cristina Dinu – Vând povești, obiectele sunt bonus

Unii oameni sunt o sursă nesecată de inspirație. Forța lăuntrică și harul îi face să strălucească în întunericul numit nonvalori, îi face să se delimiteze și să devină lideri spirituali. 

Cristina Dinu este un astfel de om. Am avut privilegiul să o...

citește mai departe...
coperta

Raluca Roman Couture – Romanian Roots

Când am descoperit brand-ul Raluca Roman Couture m-a impresionat maniera în care designerul aduce motivele tradiționale românești în creațiile vestimentare dedicate femeii moderne ce trăiește în mediul urban.

citește mai departe...
grindei

Naomi Grindei – născută pentru a fi designer

Unii oameni se nasc cu anumite aptitudini, iar acest lucru îi ghidează să își găsească drumul în viață. Naomi Grindei s-a născut pentru a fi designer. Inteligența nativă în ceea ce privește crearea pieselor vestimentare o urcă pe culmile succesului...

citește mai departe...
Simona Geaca

Onna Gall – sustenabilitate și responsabilitate

Onna Gall este despre creativitate, sustenabilitate și responsabilitate. 

Din ce în ce mai mulți designeri realizează importanța reciclării materialelor și impactul waste-urilor asupra mediului. Din resturile ce rămân după croirea unui anumit tipar se pot naște proiecte foarte interesante și inedite, iar creațiile din colecția Amalgall

citește mai departe...
123591483_905610359972631_4191020760352701167_n

Silver Craft – povestea unui nou început

Uneori avem nevoie de un pas înapoi pentru a face trei înainte. Povestea Silver Craft are un astfel de început. Bogdan, fondatorul orfevrăriei, a trebuit să se reinventeze după ce a pierdut locul de muncă. A trebuit să privească adânc în suflet și să îi redescopere vocea. Iar vocea aceea a spus... ARGINT! 

citește mai departe...
95798606_2639851139670678_2036432655767044096_o

Miracolore by Afrodita Blasius

Minimalismul este un curent ce a apărut în anii `60 însă continuă să fie în trend chiar și acum în mileniul III. Bijuteriile create de Afrodita Blasius au adoptat acest stil, pentru femeia modernă, energică, care nu pune preț pe materiale prețioase ...

citește mai departe...
44832234_2168841810070394_3719418695965999104_o

Cera Bijou reflexiile sufletului transpuse în artă

Jovialitate, exuberanță și o minte creativă ar caracteriza-o cel mai bine pe Cerasella Zangor fondatoarea brand-ului Cera Bijou.

Arta este o a doua natură a multora dintre noi. În stare latentă uneori, apare atunci când...

citește mai departe...
thumbnail

LaLuna Handmade – delicatețe și natură

Natura este sursă de inspirație pentru mulți artiști însă puțini reușesc să îi redea delicatețea, frumusețea și unicitatea. Paula Turnea, fondatoarea LaLuna Handmade, o tânără ambițioasă al cărei suflet vibrează pe note înalte reușește să imortalizeze în bijuterii perfecțiunea florilor de orhidee și maci. 

citește mai departe...
544a1fc3-7729-44d7-be1a-3d044cfac860 (1)

Emoții de pus în cui


Culoare / emoție… două cuvinte care descriu cel mai bine lucrările realizate de Rocks Handmade. Fiecare spune câte o poveste trăită de artistă. O poveste în care ne putem regăsi cu toții.

citește mai departe...
IMG_20200816_150247-scaled

Parcul Natural Comana – idei de week-end

Știam de ceva vreme de Parcul Natural Comana însă totdeauna alegeam altă variantă de a petrece un sfârșit de săptămână. Așa că într-o sâmbătă de dimineață am pornit spre Giurgiu…Situat la 39 de km de București pe o arie de 25.000 de ha, este alegerea perfectă pentru a petrece timp de calitate în familie. 

citește mai departe...
Zile si nopti 3

NO ASHA DA dăm arta jos din cui și o aducem în viața cotidiană! 


Sub această deviză, trei tinere anteprenoare au creat un concept inedit de urban fashion. Totul a început în Brașov… Getty Tatomir (Art Director) și Betty Piscureanu (Designer) erau în căutarea unor pattern–uri unice și îndrăznețe pentru un proiect de modă. Și pentru că nu au găsit ceea ce căutau au hotărât să creeze propriile print-uri. 

citește mai departe...

De ce să cumpărăm local?


Da! trăim perioade grele, nu trebuie să ne aducă aminte nimeni acest lucru la fiecare pas. Uneori chiar noi ne complicăm viața fără să ne dăm seama.  Poate că bugetul multora dintre noi s-a diminuat consistent, însă tot mergem la shopping. Trebuie să mâncăm,  să  ne cumpărăm  haine,  uneori  chiar să mai luam o pauză de economie și să ne distrăm. 

citește mai departe...
IMG_6265

         Atelier Andreea Lupu


Femeile de succes sunt un model pentru fiecare dintre noi, iar Andreea Lupu este un exemplu! Atunci când sufletul vibrează pe alte note decât cele alese de noi, pare dezacordat. Apar neîmplinirile și dorința de ceva mai mult. Puțini oameni însă, au curajul să asculte acea muzică armonioasă și să îi facă sufletului pe plac. Andreea Lupu face parte din categoria oamenilor ambițioși și curajoși

citește mai departe...
mirela

      Lumea magică a Mirelei

Vă invit să pătrundeți într-o lume minunată, a copilăriei, a fericirii și a purității. Am realizat acest interviu cu Mirela Cristea, editor de imagine la Televiziunea Română pentru a sublinia faptul că în fiecare din noi se ascund muguri creatori din domenii în care nu am visat niciodată să profesăm. Mirela este un om vesel, pozitiv, un magnet pentru copii, iar păpușile create de ea ...

citește mai departe...
IMG_20200528_150156-01-02

Amiras del Tierra feminitate transpusă în lut


Am cunoscut-o pe Alexandra la un eveniment de shopping în centrul orașului București în primăvară. Era ceva ce parcă nu se integra în peisaj. Creațiile ei, obiecte de artă purtabilă, ieșeau în evidență în marea de expozanți prin faptul că erau de o calitate înaltă, rafinate, demne de o expoziție într-o galerie de artă, nicidecum de un târg. Și pentru că la Asociația Anonymo Muza, pe care o conduc din 2012 am început un proiect de promovare a femeilor de succes, am realizat că Alexandra Popa, va fi unul din subiectele mele! 

De profesie terapeut prin mișcare, sufletul ei vibra altfel. 

citește mai departe...
Andreea Arju

Andreea Arju - un Prometeu al mileniului III


După mai bine de 12 ani petrecuți în corporație, în domeniul financiar bancar, mi-am dat seama că trebuie neapărat să fac o schimbare. Am conștientizat că inima îmi zâmbea cu adevărat destul de rar și asta doar în weekend-uri sau în concedii, că zilele prea semănau între ele și că de fapt, 

citește mai departe...
Dana Sabau

Dana Sabău între nori și crochet


La 1 iunie fac 27 de ani de zbor... 

Mi-am dorit să lucrez în aviație de când aveam vreo 6 ani. Țin minte că m-a dus tata de un 1 iunie la aeroport, se difuzau desene animate color (acasă aveam tv alb-negru). După desene știu că am mers la restaurantul aeroportului, se vedeau avioanele pe platformă. Arătau ca niște păsări mari, mari...

citește mai departe...