
Ce profesie să aleg?
Profesia pe care ne-o alegem în viață ajunge să ne definească ca personalitate și stil de viață. Este foarte important să ne cunoaștem sinele pentru a ne putea oferi șansa de a ne dezvolta armonios în viața personală și la locul de muncă.

Bucharest Art Exhibition - Femeia Centrum Mundi
Ideea profundă că femeile servesc drept axă pivotantă în jurul căreia orbitează lumea este împletită în însăși țesătura expresiilor artistice prezente în expoziția Bucharest Art Exhibition care se desfășoară în prezent în vibrantul București. Această temă convingătoare nu numai că subliniază importanța femeilor ca figuri primordiale în artă și cultură, dar servește și pentru a simboliza esența vitalității, inspirației și a unei conexiuni profunde cu vastul univers care ne înconjoară.

Alexandra Grigoroiu – puritatea și forța naturii transpusă în artă
Alexandra Grigoroiu, artist plastic, redă frumusețile naturii în acuarelă. Învățător de profesie, mamă și soție, dedică o mare parte din timp artei și studiului naturii, fiindu-i recunoscută activitatea de-a lungul timpului cu premii internaționale (în Chicago, Japonia, Spania). Lucrările ei sunt minimaliste, însă poartă o încărcătură spirituală ce face să îți vibreze sufletul pe note înalte.

Mihaela Sîrbu – între sublimarea cotidianului și divinitate
Mihaela Sîrbu, pictor amator, este exemplul de artist ce caută evoluția prin artă. Privește viața cu optimism și se exprimă cursiv prin pictură. Sublimează cotidianul în culori pe pânză cu măiestrie lăsând un loc important și divinității în lucrările sale.

Gabriela Iuhasz – artistul bijutier ce dă nemurire florilor
Gabriela Iuhasz este tipul designerului de bijuterie pasionat și dăruit lucrărilor, ce ies din atelierul Gabrielle. Noul tip de bijuterie contemporană, cel din rășină epoxidică, a cucerit ținutele multor doamne și chiar podiumul Paris Fashion Week.
Drumul Gabrielei este în plină ascensiune datorită eleganței bijuteriilor, atenției la detalii și delicateții cu care sunt create.

Otilia Toma – arhitect și ilustrator
Otilia Toma, arhitect și ilustrator de profesie, este omul ghiduș care are întotdeauna în plan idei creative ce țin de meseria ei. Deși este mamă de 3 minunății, și acest lucru îi ocupă majoritatea timpului, nu a încetat să se dedice arhitecturii și mai nou cărților ilustrate pentru copii.

Cătălina Uatu - femeia curajoasă a artei moderne
Cătălina Uatu, artist plastic și profesor la Liceul Teoretic Benjamin Franklin și la Liceul Teoretic Nichita Stănescu, reprezintă femeia modernă în arta contemporană. Lucrările ei sunt puternice și îndrăznețe, menite să determine privitorul să găsească sensuri ce sunt criptate. Cu fiecare lucrare izvorâtă din sufletul artistei găsim noi fațete ale artei moderne.

Platoșa frumosului
În genere când se deschide o expoziție se vorbește despre autori, creatori, obiectele (operele) de artă expuse. E un fel de îndrumar de înțelegere și apreciere pe care vizitatorii ar trebui să îl ia în serios pentru a-și motiva timpul petrecut în acel spațiu de excepție în care frumosul se expune asemeni unei ființe în vitrina publică.

Nicoleta Ababei - mamă pe tocuri
Nicoleta Ababei este femeia ce debordează energie pozitivă, sensibilă însă puternică, cu spirit de artist. Este persoana care te va motiva întotdeauna în viață, de aceea poate a și ales cariera de blogger motivațional. Pe canalul ei de Instagram mii de femei o urmăresc și se inspiră zilnic. De curând a avut curajul să își urmeze un vis vechi și anume arta plastică. Lucrarile ei vorbesc despre femeia frumoasa, puternică, misterioasă. Drumul Nicoletei este în ascensiune, probabil urmând ca în viitorul apropiat să îi admirăm colajele și picturile pe marile simeze.

Ada Cioba - artist bijutier
Ada Cioba este un artist bijutier care transformă sentimentele în opere de artă purtabile: precum bijuteriile statement sau de logodnă. Stilul adoptat sunt formele asimetrice, neregulate inspirate din natură sau propriile sentimente. Rezultatul muncii ei este bijuteria contemporană pentru femeia puternică, dar sensibilă și delicată.

Aida Sandu – creatoarea de artă purtabilă
Să creezi bijuterie contemporană este o adevărată artă și provocare. Metodele de exprimare sunt multiple: de la minimalismul pur la eclectic sau futurist.
Aida Sandu, artist bijutier, absolventă a Școlii de Bijuterie Assamblage, este un creator de frumos ce se inspiră din...

Cătălina Tomescu – femeia inspirație
Cătălina Tomescu fondatoarea Awe. Fashion. Stories se încadrează perfect în tipologia femeii carte de colecție. Într-un dialog cu ea te bucuri de fiecare capitol pe care îl descoperi, energie pozitivă, optimism, domenii noi de explorat precum fashion, juridic, filologic, descoperi ideologii sănătoase implementate responsabil.

Pasiunea pentru beauty transformată în succes
Ioana Mitran este una dintre cele mai bune cosmeticiene pe care le-am cunoscut vreodată. Este dedicată în totalitate meseriei pe care o profesează, dar este și un bun anteprenor. Împreună cu 2 colege de breaslă, ce îi sunt și prietene, au avut curajul să deschidă propriul salon de înfrumusețare, pe strada Paris...

Ovidiu Popa – artistul aflat între sacru și profan
Ovidiu Popa este un artist plastic cu aspirații înalte, ce vorbește publicului său despre divinitate, angoase, trăiri interioare și abjecții ale umanitații. Fiecare lucrare este o radiografie a sufletului artistului dintr-o perioadă determinată. Unele dintre picturi sunt șocante, realizate în combinații de culori dure sau laitmotive precum șobolanul sau antagonistul porumbel, ce se succed obsesiv de la o lucrare la alta.

Andreea Stoian – pasiune pentru design vestimentar
Andreea Stoian, designer român și asistent universitar a făcut performanță încă din primii ani de lansare în domeniul designului vestimentar. A expus la Muzeul Național de Artă colecția L’impression De-couvrir și chiar în afara țării la Moscova, rochia Grown Gown realizată din miceliu! Andreea este un profesor dedicat studenților și o mamă exemplar, aflată într-un continuu proces de cercetare și îmbunătățire a relațiilor interumane.

Ana Ilie – între bijuterie contemporană și poezie
Ana Ilie, artist bijutier, susținătoare a conceptului de fashion sustenabil a expus atât în Anglia cât și în România în cadrul unor galerii cât și târguri dedicate designerilor. Din experiența acumulată la locul de muncă s-a perfecționat și a evoluat ajungând la un nivel la care majoritatea creatorilor încă aspiră.
Fire sensibilă cu suflet nobil își dedică mare din timp și poeziei, pasiune materializată în volumul de poezii „Radiografia tăcerii”.

Maria Conisescu – consilier de imagine
Felul în care ne îmbrăcăm, culorile pe care le alegem, accesoriile prin care ne evidențiem ținuta spun multe despre personalitatea noastră. Maria Conisescu, consilier vestimentar, are rolul de ajuta femeile să își găsească propriul stil, să se simtă bine în propriul trup indiferent de structura lui. Pasionată de design vestimentar va participa la Noaptea Designerilor ediția 2022 cu eșarfe franton în culorile celor 4 anotimpuri.

Otilia Nica – despre Concentric și sustenabilitate
Otilia Nica, cofondatoare Concentric, reprezintă genul de femeie de succes, ce renunță la tot, o ia de la capăt și reușește să facă performanță într-un timp extrem de scurt, indiferent de domeniul de activitate. Pentru ea nu există... nu se poate! Iar brand-ul Concentric este dovada că atunci când vrei se poate.
Oilia este un magnet pentru tinerii artiști, pe care îi promovează și le deschide noi oportunități. Fiecare piesă vestimentară ce iese din atelierul Concentric este unică, atemporală, semnată de tineri artiști plastici coordonați de fiica Otiliei, Miruna.

Alexandra Drăghici – exprimare prin abstract
Sandra Drăghici este omul ce te încarcă cu good vibe, mereu plină de energie, misterioasă și veselă. Lucrările ei vorbesc despre lumea sinelui interior: calmul, efervescența, curiozitatea.
Până acum picturile erau expuse timid pe social media, însă pe data de 14 mai va expune pe simezele Nopții Designerilor (din programul Noaptea Muzeelor), ediția 2022.

Laura Moisa – despre stil și bucuria de a crea bijuterii
Laura Moisa este femeia inspirație. Femeia pe care o admiri pentru reușitele pe plan profesional, femeia pe care o admiri pentru felul în care se îmbracă și își accesorizează ținuta, femeia pe care o admiri pentru atitudine.
Laura este un influencer în zona modei și stilului vestimentar, artist bijutier și anteprenor, ce sprijină societatea, preponderent feminină, prin programul Atitudine prin Vestimentație și Accesorii.

Oana Ciucă – pictorița de Saint Jaques
Uneori în viață alegem cu mintea și nu cu sufletul. Ajungem să practicăm meserii care ne aduc satisfacții financiare, însă sufletul tânjește după altceva. Talentul Oanei Ciucă și-a făcut apariția încă din copilărie, dar regulile societății de atunci au determinat-o să se îndrepte spre știința comunicării și nu pictură.
Odată ajunsă la maturitatea spirituală a învățat să împletească cele două lumi pentru a crea echilibrul perfect în propria viață.

Bucharest Art Exhibition - artă în 5 forme
Programat
inițial ca parte a manifestării „Noaptea
Albă a Galeriilor” din București, evenimentul „Bucharest Art Exhibition” își va
deschide porțile independent, bucurând sufletele amatorilor de artă și design
în primul weekend al lunii decembrie, mai precis între 3 și 5 decembrie, fiind
găzduit în ...

Diaspora vorbește - Diana Roman – critic de artă și curator la Shanghai
Diana Roman, critic de artă și curator a ales să facă parte din cei aproximativ 800 de români ce reprezintă diaspora în China în anul 2018. Nu pentru că în România nu era bine, ci pentru că dragostea și viața au făcut să își găsească sufletul pereche în Shanghai.

Sabina Stan – spirit liber de artist

Augustin Matei, omul care ridică timpul la rang de artă

Iulia Păun – un talent nativ
Sufletul oamenilor este de multe ori precum o mină de diamante nedescoperită. Întâmplările din viață fac, câteodată, să descoperim talente și valențe ce așteptau cuminți să iasă la suprafață și să fie șlefuite. Iulia Păun, artist plastic autodidact, a redescoperit pasiunea pentru pictură, talentul ce aștepta să fie șlefuit. Lucrările ce ies de sub pensulele ei sunt nestemate ...

Valentina Cziko – bijutierul cotidianului
Valentina Cziko este artistul bijutier aflat într-o permanentă căutare a perfecțiunii. Cursurile absolvite la Școala de Bijuterie Contemporană au ajutat-o să își șlefuiască talentul și să devină o îmblânzitoare la propriu a metalelor prețioase.
Se lasă inspirată de cotidian, de mediul înconjurător, filtrează prin propriul suflet informația și o transpune în artă purtabilă. Fiecare bijuterie spune o poveste... o poveste a artistului bijutier sau chiar a ta.

Oana Goran și universul marochinăriei
Lumea creatorilor de hand-made este foarte colorată și frumoasă, totodată plină de provocări și satisfacții. De multe ori pasiunea devine o mică afacere de suflet fără de care artizanul se simte incomplet.

Diaspora vorbește – Dan Stoica
Dan Stoica, regizor, fotograf, scriitor și traducător face parte din diaspora din anul 1990. Chiar dacă trăiește în Austria, nu a încetat să revină în țară, să creeze proiecte culturale în România, sau să se simtă român. Dintre proiectele realizate în România amintesc: spectacolele „Piele și cer” de pe scena

Diaspora vorbește - Magda Mincu
În fiecare an aproximativ 200.000 de români aleg să emigreze. Până în 2020 numărul celor care au ales să facă parte din diaspora se ridică la 9.7 milioane. Motivele sunt aproape aceleași: corupția, birocrația, refuzul statului de a investi mai mult în serviciile medicale, educație, etc.

Zen Aroma – pasiune pentru lumânări
Zen Aroma este despre lumânări parfumate, despre stare de bine, sustenabilitate și grijă pentru mediul înconjurător...

Veni, vidi, WOW! Amsterdam
Amsterdam este una din capitalele fascinante ale bătrânului continent.
Aflat în nordul Olandei, la 5,5 m sub nivelul mării, face parte din patrimoniul UNESCO.

Diaspora vorbește - Romeo Mincu
Romeo Mincu, membru fondator al
Sindicatului RENEL, angajat în domeniul energiei electrice, este unul din
românii care au părăsit țara chiar în 1990. Persecutat de fostul regim,

Veni, vidi, WOW! Bratislava – orașul încoronărilor
Este unul din cele mai tinere orașe europene cu o istorie bogată care se poate vizita însă în 2 zile. Centrul istoric este mic, cochet, fiecare străduță având ..

Mărțișorul - sau revenirea Primăverii
Primăvara este unul din cele mai frumoase
anotimpuri. Cântat, slăvit în ode și legende, ne aduce bucurie și speranță.
Este un nou început după cenușa iernii.

Veni, vidi, WoW! - Veneția orașul labirint
Veneția este un oraș labirind
plutitor așezat pe 40 de insule ce are “marea ca podea, cerul ca acoperiș și
curgerea apei ca pereți” (precum scria Boncompagno da Signa în 1240).

O scurtă istorie a modei de la începuturi până în prezent
Moda reprezintă o schimbare a formelor, culorilor
si texturilor. De-a lungul timpului, minți creative, numite în zilele noastre
designeri, au setat noi trenduri și au luat decizii în ceea ce privește
evoluția hainelor, bijuteriilor și chiar a decorului caselor.

Metal Poetry by Cristina Dinu – Vând povești, obiectele sunt bonus
Unii oameni sunt o sursă nesecată de inspirație. Forța lăuntrică și harul îi face să strălucească în întunericul numit nonvalori, îi face să se delimiteze și să devină lideri spirituali.
Cristina Dinu este un astfel de om. Am avut privilegiul să o...

Raluca Roman Couture – Romanian Roots
Când am descoperit brand-ul Raluca Roman Couture m-a impresionat maniera în care designerul aduce motivele tradiționale românești în creațiile vestimentare dedicate femeii moderne ce trăiește în mediul urban.

Naomi Grindei – născută pentru a fi designer
Unii oameni se nasc cu anumite aptitudini, iar acest lucru îi ghidează să își găsească drumul în viață. Naomi Grindei s-a născut pentru a fi designer. Inteligența nativă în ceea ce privește crearea pieselor vestimentare o urcă pe culmile succesului...

Onna Gall – sustenabilitate și responsabilitate
Onna Gall este despre creativitate, sustenabilitate și responsabilitate.
Din ce în ce mai mulți designeri realizează importanța reciclării materialelor și impactul waste-urilor asupra mediului. Din resturile ce rămân după croirea unui anumit tipar se pot naște proiecte foarte interesante și inedite, iar creațiile din colecția Amalgall

Silver Craft – povestea unui nou început
Uneori avem nevoie de un pas înapoi pentru a face trei înainte. Povestea Silver Craft are un astfel de început. Bogdan, fondatorul orfevrăriei, a trebuit să se reinventeze după ce a pierdut locul de muncă. A trebuit să privească adânc în suflet și să îi redescopere vocea. Iar vocea aceea a spus... ARGINT!

Miracolore by Afrodita Blasius
Minimalismul este un curent ce a apărut în anii `60 însă continuă să fie în trend chiar și acum în mileniul III. Bijuteriile create de Afrodita Blasius au adoptat acest stil, pentru femeia modernă, energică, care nu pune preț pe materiale prețioase ...

Cera Bijou reflexiile sufletului transpuse în artă
Jovialitate, exuberanță și o minte creativă ar caracteriza-o cel mai bine pe Cerasella Zangor fondatoarea brand-ului Cera Bijou.
Arta este o a doua natură a multora dintre noi. În stare latentă uneori, apare atunci când...

LaLuna Handmade – delicatețe și natură
Natura este sursă de inspirație pentru mulți artiști însă puțini reușesc să îi redea delicatețea, frumusețea și unicitatea. Paula Turnea, fondatoarea LaLuna Handmade, o tânără ambițioasă al cărei suflet vibrează pe note înalte reușește să imortalizeze în bijuterii perfecțiunea florilor de orhidee și maci.

Emoții de pus în cui
Culoare / emoție… două cuvinte care descriu cel mai bine lucrările realizate de Rocks Handmade. Fiecare spune câte o poveste trăită de artistă. O poveste în care ne putem regăsi cu toții.

Parcul Natural Comana – idei de week-end
Știam de ceva vreme de Parcul Natural Comana însă totdeauna alegeam altă variantă de a petrece un sfârșit de săptămână. Așa că într-o sâmbătă de dimineață am pornit spre Giurgiu…Situat la 39 de km de București pe o arie de 25.000 de ha, este alegerea perfectă pentru a petrece timp de calitate în familie.

NO ASHA DA dăm arta jos din cui și o aducem în viața cotidiană!
Sub această deviză, trei tinere anteprenoare au creat un concept inedit de urban fashion. Totul a început în Brașov… Getty Tatomir (Art Director) și Betty Piscureanu (Designer) erau în căutarea unor pattern–uri unice și îndrăznețe pentru un proiect de modă. Și pentru că nu au găsit ceea ce căutau au hotărât să creeze propriile print-uri.
De ce să cumpărăm local?
Da! trăim perioade grele, nu trebuie să ne aducă aminte nimeni acest lucru la fiecare pas. Uneori chiar noi ne complicăm viața fără să ne dăm seama. Poate că bugetul multora dintre noi s-a diminuat consistent, însă tot mergem la shopping. Trebuie să mâncăm, să ne cumpărăm haine, uneori chiar să mai luam o pauză de economie și să ne distrăm.

Atelier Andreea Lupu
Femeile de succes sunt un model pentru fiecare dintre noi, iar Andreea Lupu este un exemplu! Atunci când sufletul vibrează pe alte note decât cele alese de noi, pare dezacordat. Apar neîmplinirile și dorința de ceva mai mult. Puțini oameni însă, au curajul să asculte acea muzică armonioasă și să îi facă sufletului pe plac. Andreea Lupu face parte din categoria oamenilor ambițioși și curajoși

Lumea magică a Mirelei
Vă
invit să pătrundeți într-o lume minunată, a copilăriei, a fericirii și a
purității. Am realizat acest interviu cu Mirela Cristea, editor de imagine la
Televiziunea Română pentru a sublinia faptul că în fiecare din noi se ascund
muguri creatori din domenii în care nu am visat niciodată să profesăm. Mirela
este un om vesel, pozitiv, un magnet pentru copii, iar păpușile create de ea ...

Amiras del Tierra feminitate transpusă în lut
Am cunoscut-o pe Alexandra la un eveniment de shopping în centrul orașului București în primăvară. Era ceva ce parcă nu se integra în peisaj. Creațiile ei, obiecte de artă purtabilă, ieșeau în evidență în marea de expozanți prin faptul că erau de o calitate înaltă, rafinate, demne de o expoziție într-o galerie de artă, nicidecum de un târg. Și pentru că la Asociația Anonymo Muza, pe care o conduc din 2012 am început un proiect de promovare a femeilor de succes, am realizat că Alexandra Popa, va fi unul din subiectele mele!
De profesie terapeut prin mișcare, sufletul ei vibra altfel.

Andreea Arju - un Prometeu al mileniului III
După mai bine de 12 ani petrecuți în corporație, în domeniul financiar bancar, mi-am dat seama că trebuie neapărat să fac o schimbare. Am conștientizat că inima îmi zâmbea cu adevărat destul de rar și asta doar în weekend-uri sau în concedii, că zilele prea semănau între ele și că de fapt,

Dana Sabău între nori și crochet
La 1 iunie fac 27 de ani de zbor...
Mi-am dorit să lucrez în aviație de când aveam vreo 6 ani. Țin minte că m-a dus tata de un 1 iunie la aeroport, se difuzau desene animate color (acasă aveam tv alb-negru). După desene știu că am mers la restaurantul aeroportului, se vedeau avioanele pe platformă. Arătau ca niște păsări mari, mari...