Coperta interviu


Iulia Păun – un talent nativ

Sufletul oamenilor este de multe ori precum o mină de diamante nedescoperită. Întâmplările din viață fac, câteodată, să descoperim talente și valențe ce așteptau cuminți să iasă la suprafață și să fie șlefuite. Iulia Păun, artist plastic autodidact, a redescoperit pasiunea pentru pictură, talentul ce aștepta să fie șlefuit. Lucrările ce ies de sub pensulele ei sunt nestemate ..

citește mai departe...
IMG_0506

Valentina Cziko – bijutierul cotidianului

Valentina Cziko este artistul bijutier aflat într-o permanentă căutare a perfecțiunii. Cursurile absolvite la Școala de Bijuterie Contemporană au ajutat-o să își șlefuiască talentul și să devină o îmblânzitoare la propriu a metalelor prețioase. 

Se lasă  inspirată de cotidian, de mediul înconjurător, filtrează prin propriul suflet informația și o transpune în artă purtabilă. Fiecare bijuterie spune o poveste... o poveste a artistului bijutier sau chiar a ta.

citește mai departe...
oana 2

Oana Goran și universul marochinăriei


Lumea creatorilor de hand-made este foarte colorată și frumoasă, totodată plină de provocări și satisfacții. De multe ori pasiunea devine o mică afacere de suflet fără de care artizanul se simte incomplet.

citește mai departe...
20200530_092601

Diaspora vorbește – Dan Stoica

Dan Stoica, regizor, fotograf, scriitor și traducător face parte din diaspora din anul 1990. Chiar dacă trăiește în Austria, nu a încetat să revină în țară, să creeze proiecte culturale în România, sau să se simtă român. Dintre proiectele realizate în România amintesc: spectacolele „Piele și cer” de pe scena 

citește mai departe...
SAMSUNG CSC

Diaspora vorbește - Magda Mincu


În fiecare an aproximativ 200.000 de români aleg să emigreze. Până în 2020 numărul celor care au ales să facă parte din diaspora se ridică la 9.7 milioane. Motivele sunt aproape aceleași: corupția, birocrația, refuzul statului de a investi mai mult în serviciile medicale, educație, etc.

citește mai departe...
IMG-20210529-WA0001

Zen Aroma – pasiune pentru lumânări

Zen Aroma este despre lumânări parfumate, despre stare de bine, sustenabilitate și grijă pentru mediul înconjurător...

citește mai departe...
Amsterdam

Veni, vidi, WOW! Amsterdam

Amsterdam este una din capitalele fascinante ale bătrânului continent.

Aflat în nordul Olandei, la 5,5 m sub nivelul mării, face parte din patrimoniul UNESCO.

citește mai departe...
Olanda 2021

Diaspora vorbește - Romeo Mincu


Romeo Mincu, membru fondator al  Sindicatului RENEL, angajat în domeniul energiei electrice, este unul din românii care au părăsit țara chiar în 1990. Persecutat de fostul regim, 

citește mai departe...
DSC_0454

Veni, vidi, WOW! Bratislava – orașul încoronărilor

Este unul din cele mai tinere orașe europene cu o istorie bogată care se poate vizita însă în 2 zile. Centrul istoric este mic, cochet, fiecare străduță având ..

citește mai departe...
146139122_848535999052770_5161674610973790461_n

Mărțișorul - sau revenirea Primăverii


Primăvara este unul din cele mai frumoase anotimpuri. Cântat, slăvit în ode și legende, ne aduce bucurie și speranță. Este un nou început după cenușa iernii.

citește mai departe...
1

Veni, vidi, WoW! - Veneția orașul labirint


Veneția este un oraș labirind plutitor așezat pe 40 de insule ce are “marea ca podea, cerul ca acoperiș și curgerea apei ca pereți” (precum scria Boncompagno da Signa în 1240).

 

citește mai departe...
coperta

O scurtă istorie a modei de la începuturi până în prezent


Moda reprezintă o schimbare a formelor, culorilor si texturilor. De-a lungul timpului, minți creative, numite în zilele noastre designeri, au setat noi trenduri și au luat decizii în ceea ce privește evoluția hainelor, bijuteriilor și chiar a decorului caselor.

citește mai departe...
123902933_1232448997138225_7912105639827083245_o

Metal Poetry by Cristina Dinu – Vând povești, obiectele sunt bonus

Unii oameni sunt o sursă nesecată de inspirație. Forța lăuntrică și harul îi face să strălucească în întunericul numit nonvalori, îi face să se delimiteze și să devină lideri spirituali. 

Cristina Dinu este un astfel de om. Am avut privilegiul să o...

citește mai departe...
coperta

Raluca Roman Couture – Romanian Roots

Când am descoperit brand-ul Raluca Roman Couture m-a impresionat maniera în care designerul aduce motivele tradiționale românești în creațiile vestimentare dedicate femeii moderne ce trăiește în mediul urban.

citește mai departe...
grindei

Naomi Grindei – născută pentru a fi designer

Unii oameni se nasc cu anumite aptitudini, iar acest lucru îi ghidează să își găsească drumul în viață. Naomi Grindei s-a născut pentru a fi designer. Inteligența nativă în ceea ce privește crearea pieselor vestimentare o urcă pe culmile succesului...

citește mai departe...
Simona Geaca

Onna Gall – sustenabilitate și responsabilitate

Onna Gall este despre creativitate, sustenabilitate și responsabilitate. 

Din ce în ce mai mulți designeri realizează importanța reciclării materialelor și impactul waste-urilor asupra mediului. Din resturile ce rămân după croirea unui anumit tipar se pot naște proiecte foarte interesante și inedite, iar creațiile din colecția Amalgall

citește mai departe...
123591483_905610359972631_4191020760352701167_n

Silver Craft – povestea unui nou început

Uneori avem nevoie de un pas înapoi pentru a face trei înainte. Povestea Silver Craft are un astfel de început. Bogdan, fondatorul orfevrăriei, a trebuit să se reinventeze după ce a pierdut locul de muncă. A trebuit să privească adânc în suflet și să îi redescopere vocea. Iar vocea aceea a spus... ARGINT! 

citește mai departe...
95798606_2639851139670678_2036432655767044096_o

Miracolore by Afrodita Blasius

Minimalismul este un curent ce a apărut în anii `60 însă continuă să fie în trend chiar și acum în mileniul III. Bijuteriile create de Afrodita Blasius au adoptat acest stil, pentru femeia modernă, energică, care nu pune preț pe materiale prețioase ...

citește mai departe...
44832234_2168841810070394_3719418695965999104_o

Cera Bijou reflexiile sufletului transpuse în artă

Jovialitate, exuberanță și o minte creativă ar caracteriza-o cel mai bine pe Cerasella Zangor fondatoarea brand-ului Cera Bijou.

Arta este o a doua natură a multora dintre noi. În stare latentă uneori, apare atunci când...

citește mai departe...
thumbnail

LaLuna Handmade – delicatețe și natură

Natura este sursă de inspirație pentru mulți artiști însă puțini reușesc să îi redea delicatețea, frumusețea și unicitatea. Paula Turnea, fondatoarea LaLuna Handmade, o tânără ambițioasă al cărei suflet vibrează pe note înalte reușește să imortalizeze în bijuterii perfecțiunea florilor de orhidee și maci. 

citește mai departe...
544a1fc3-7729-44d7-be1a-3d044cfac860 (1)

Emoții de pus în cui


Culoare / emoție… două cuvinte care descriu cel mai bine lucrările realizate de Rocks Handmade. Fiecare spune câte o poveste trăită de artistă. O poveste în care ne putem regăsi cu toții.

citește mai departe...
IMG_20200816_150247-scaled

Parcul Natural Comana – idei de week-end

Știam de ceva vreme de Parcul Natural Comana însă totdeauna alegeam altă variantă de a petrece un sfârșit de săptămână. Așa că într-o sâmbătă de dimineață am pornit spre Giurgiu…Situat la 39 de km de București pe o arie de 25.000 de ha, este alegerea perfectă pentru a petrece timp de calitate în familie. 

citește mai departe...
Zile si nopti 3

NO ASHA DA dăm arta jos din cui și o aducem în viața cotidiană! 


Sub această deviză, trei tinere anteprenoare au creat un concept inedit de urban fashion. Totul a început în Brașov… Getty Tatomir (Art Director) și Betty Piscureanu (Designer) erau în căutarea unor pattern–uri unice și îndrăznețe pentru un proiect de modă. Și pentru că nu au găsit ceea ce căutau au hotărât să creeze propriile print-uri. 

citește mai departe...

De ce să cumpărăm local?


Da! trăim perioade grele, nu trebuie să ne aducă aminte nimeni acest lucru la fiecare pas. Uneori chiar noi ne complicăm viața fără să ne dăm seama.  Poate că bugetul multora dintre noi s-a diminuat consistent, însă tot mergem la shopping. Trebuie să mâncăm,  să  ne cumpărăm  haine,  uneori  chiar să mai luam o pauză de economie și să ne distrăm. 

citește mai departe...
IMG_6265

         Atelier Andreea Lupu


Femeile de succes sunt un model pentru fiecare dintre noi, iar Andreea Lupu este un exemplu! Atunci când sufletul vibrează pe alte note decât cele alese de noi, pare dezacordat. Apar neîmplinirile și dorința de ceva mai mult. Puțini oameni însă, au curajul să asculte acea muzică armonioasă și să îi facă sufletului pe plac. Andreea Lupu face parte din categoria oamenilor ambițioși și curajoși

citește mai departe...
mirela

      Lumea magică a Mirelei

Vă invit să pătrundeți într-o lume minunată, a copilăriei, a fericirii și a purității. Am realizat acest interviu cu Mirela Cristea, editor de imagine la Televiziunea Română pentru a sublinia faptul că în fiecare din noi se ascund muguri creatori din domenii în care nu am visat niciodată să profesăm. Mirela este un om vesel, pozitiv, un magnet pentru copii, iar păpușile create de ea ...

citește mai departe...
IMG_20200528_150156-01-02

Amiras del Tierra feminitate transpusă în lut


Am cunoscut-o pe Alexandra la un eveniment de shopping în centrul orașului București în primăvară. Era ceva ce parcă nu se integra în peisaj. Creațiile ei, obiecte de artă purtabilă, ieșeau în evidență în marea de expozanți prin faptul că erau de o calitate înaltă, rafinate, demne de o expoziție într-o galerie de artă, nicidecum de un târg. Și pentru că la Asociația Anonymo Muza, pe care o conduc din 2012 am început un proiect de promovare a femeilor de succes, am realizat că Alexandra Popa, va fi unul din subiectele mele! 

De profesie terapeut prin mișcare, sufletul ei vibra altfel. 

citește mai departe...
img-fashion-men-6_copy_1591217378_

Andreea Arju - un Prometeu al mileniului III


După mai bine de 12 ani petrecuți în corporație, în domeniul financiar bancar, mi-am dat seama că trebuie neapărat să fac o schimbare. Am conștientizat că inima îmi zâmbea cu adevărat destul de rar și asta doar în weekend-uri sau în concedii, că zilele prea semănau între ele și că de fapt, 

citește mai departe...
99353181_3049409125082233_8415784616018837504_n

Dana Sabău între nori și crochet


La 1 iunie fac 27 de ani de zbor... 

Mi-am dorit să lucrez în aviație de când aveam vreo 6 ani. Țin minte că m-a dus tata de un 1 iunie la aeroport, se difuzau desene animate color (acasă aveam tv alb-negru). După desene știu că am mers la restaurantul aeroportului, se vedeau avioanele pe platformă. Arătau ca niște păsări mari, mari...

citește mai departe...