Articole și interviuri

Bucharest Art Exhibition – artă în 5 forme

coperta articol BAE Diana Roman


Programat inițial ca parte a manifestării „Noaptea Albă a Galeriilor” din București, evenimentul „Bucharest Art Exhibition” își va deschide porțile independent, bucurând sufletele amatorilor de artă și design în primul weekend al lunii decembrie, mai precis între 3 și 5 decembrie, fiind găzduit în magnifica locație a Sălii Regina Maria a hotelului „Athenee Palace Hilton” (str. Episcopiei nr. 1-3) din București.

Evenimentul este organizat de ONG-ul Anonymo Muza și Madame Sophie, în fapt conduse de o minunată întreprinzătoare – AnaMaria Kovalciuc. Binecunoscută scenei artistice bucureștene pentru activitatea sa ca regizor de filme de artist, AnaMaria este o tenace femeie de afaceri, jurnalist și profesionist al camerei de filmat cu nenumărate premii de activitate. 

Pentru acest an, tema evenimentului „Bucharest Art Exhibition” este „tempus fugit” fiind o foarte actuală reflecție asupra timpului și a numeroaselor sale semnificații, asupra contextului global în care restricțiile impuse liberei circulații a oamenilor, claustrarea acestora în nesfârșite carantine determină noi percepții asupra trecerii clipelor. Acest concept larg se va ilustra în colecțiile de artă, modă și produse de design ce vor fi expuse în cadrul evenimentului, publicul luând contact cu creatori de renume precum designerul Augustin Matei ale cărui ceasuri de lux fac parte din colecții de marcă din întreaga lume, cu picturile abstracte ale Iuliei Păun și minunatele fotografii ale AneiMaria Kovalciuc.

„Tempus fugit” exprimă analiza modului în care timpul „pandemic” a fost măsurat în înregistrarea vizuală a unei clipe, în modul în care obiectele de artă pot ilustra succesiuni temporale, dar și în modul în care artiștii experimentează timpul pe parcursul procesului de creație. Celebrarea lumii naturale, prin ciclurile vieții și schimbarea anotimpurilor, orașul sub imperiul trecerii timpului sunt, de asemenea, teme recurente și celebrate în cadrul acestei expoziții prin lucrări de pictură, fotografie, dar și de uimitoare piese de bijuterie contemporană și design vestimentar. Evenimentul va încânta publicul printr-o expunere cu o gamă largă de medii în care bidimensionalul (pictura, fotografia) va contextualiza o paletă variată de creații tridimensionale precum colecțiile de modă, de bijuterii contemporane (piese lucrate în cupru, argint sau aur ale maeștrilor bijutieri), sau sculpturi în metal. 

Amatorii de artă și design vor fi satisfăcuți de multitudinea de creații ce abordează toate stilurile, de la figurativ și clasic, la abstract, minimalist și edgy prin bijuteriile de tip „statement” create de designerii Școlii de Bijuterie Contemporană Assamblage care au participat la nenumărate show-uri în galeriile de artă din Europa (Spania, Portugalia, Italia, Grecia, Turcia, etc.) reîntorcându-se în București pentru a expune în cadrul evenimentului.  Important de accentuat este că majoritatea lucrărilor participante la „Bucharest Art Exhibition” au fost create pe parcursul pandemiei, fiind expuse în premieră.

Diana Roman (critic de artă)

Spread the news
4

S-ar putea să-ți placă și...