Articole și interviuri

Pasiunea pentru beauty transformată în succes

Ioana MitranIoana Mitran este una dintre cele mai bune cosmeticiene pe care le-am cunoscut vreodată. Este dedicată în totalitate meseriei pe care o profesează, dar este și un bun anteprenor. Împreună cu 2 colege de breaslă, ce îi sunt și prietene, au avut curajul să deschidă propriul salon de înfrumusețare, pe strada Paris, în inima Bucureștiului, o locație foarte cerută pentru orice tip de afacere!

Spiritul anteprenorial cât și maturitatea anteprenorială o ridică pe culmile succesului. Salonul cu circuit închis a rezistat chiar și pe perioada pandemiei de Covid, dovedind încă odată forța și dedicarea Ioanei față de propriul business.

AnaMaria Kovalciuc: Ca pregătire profesională ai terminat Facultatea de Drept. Ce te-a determinat să nu profesezi în acest domeniu?

Ioana Mitran: În anul 2003 am absolvit cursul de cosmetică Christine Valmi, după m-am întors la Tulcea, orașul natal, pentru a profesa. Acolo, însă, acest curs nu a fost apreciat deoarece a avut o durată de 3 luni, prea puțin, spuneau angajatorii, pentru a învăța ceva. A fost o dezamăgire foarte mare pentru mine, dar nu m-am lăsat. În toamna anului 2004 am început cursurile la școala postliceală Ucecom, în 2006 am absolvit. Între timp l-am cunoscut pe soțul meu așa că am decis să rămân în București. În anul 2007, la îndemnul părinților, m-am înscris la Facultatea de Drept între timp lucrând că și cosmeticiană la un mare salon de înfrumusețare Shiluette unde mi-am dat seama că pentru asta sunt făcută. Îmi ador meseria în totalitate și deocamdată nu mă văd făcând altceva.

AMK: Ești o femeie anteprenor de succes, deții un salon de beauty împreună cu două prietene și ai reușit să prosperi chiar și în perioada pandemică când multe afaceri au pus lacătul pe ușă, care este secretul reușitei?

IM: Asociatele mele sunt și cele mai bune prietene, împreună formăm o echipă de succes. Perioada pandemiei a venit odată cu nașterea fetiței mele. A fost o perioadă deloc ușoară, dar peste care am trecut cu bine deoarece ne-am susținut una pe cealaltă. Pandemia a venit cu multe restricții și reguli noi, am respectat în totalitate noile reguli impuse și astfel am reușit să ne ținem clientele aproape. Salonul nostru este cu circuit închis, un spațiu intim în care doamnele se simt ca acasă, asta ne și dorim, să oferim servicii de foarte bună calitate într-un cadru deosebit.

AMK: Dacă am vorbi în cifre despre afacerea ta, care ar fi acestea ca investiție de la început până în prezent?

IM: Noi am pornit la drum cu un buget minim, pot spune că am avut și noroc, am găsit locația dorită la un preț avantajos ceea ce a contat foarte mult ținând cont că ne aflăm pe strada Paris. Am plecat din start cu gândul de a oferi servicii de top la prețuri accesibile, asta am și reușit să facem în pandemie și acum în perioada de criză financiară. Vorbind în cifre, cred că 10.000 € a fost investiția inițială. Pe parcurs am venit cu îmbunătățiri în ceea ce privește amenajarea cât și produsele cu care lucrăm.

AMK: Întorcându-ne la ultimul tău job în calitate de „angajat la patron”, lucrai ca și cosmeticiană la Salonul Why Not, a fost grea decizia de a deveni anteprenor, de a renunța la confortul și salariul stabil oferit de o instituție pe care nu o dețineai? Pentru că lumea antreprenoriatului înseamnă o aventură în necunoscut.

Îmi amintesc cu drag de perioada în care am lucrat la Why Not, acolo le-am cunoscut pe prietenele mele Delia și Simona, care astăzi îmi sunt asociate. Recunosc că ideea de a porni pe cont propriu toate trei a fost a Deliei, ea ne-a convins că este momentul să pornim la drum. Nu a fost o decizie grea, am luat în calcul absolut tot ce presupune un salon și am pornit la drum. Tot ce am făcut, am făcut împreună, mergeam să vizionăm locații, să alegem decorațiunile salonului, mobilierul, etc, nu am simțit greul deoarece nu am fost singură.

AMK: Cum este viața de mamă, pentru că ai doi copii minunați și o afacere de succes? Cum reușești să te împarți între cele două lumi?

IM: Copiii mei... pffff, punctul meu slab. De la bun început am avut sprijinul familiei, soțul meu a fost foarte implicat, a contribuit și la zugrăvirea spațiului, m-a susținut permanent. Încerc din răsputeri să fiu o mamă bună, prezentă în viața copiilor mei tot timpul liber, când nu sunt la salon, îl dedic familiei. Atât familia cât și salonul sunt marile mele iubiri.

Cu sotul si fiul meu Razvan

AMK: Ai avut momente vreodată când ai vrut să spui stop, este prea mult pentru mine!? Este prea greu, fac față cu greu! 

IM: Îi mulțumesc lui Dumnezeu, niciodată nu am ajuns în acest stadiu. Sunt de părere că atâta timp cât există susținere și înțelegere din partea familiei acest lucru, de a renunța la afacere, nu are cum să se întâmple.

AMK: Cum te relaxezi, în ce îți găsești echilibrul?

IM: Momentul meu de relaxare este la cumpărături, stau ore în șir prin magazine, ador shopping-ul.

AMK: Cosmeticiana și femeia Ioana apelează la servicii de beauty? Cum reușești să îți menții tenul proaspăt și sănătos?

IM: Încerc să nu neglijez acest aspect, sunt foarte strictă. Nu sar niciodată peste ritualurile de îngrijire ale pielii. Prin mine se reflectă ceea ce fac și ce recomand clientelor mele.

AMK: Ce sfaturi ai da unei persoane care dorește să se lanseze în acest domeniu – salon de înfrumusețare? Care sunt provocările?

IM: Indiferent de domeniu, cel mai important este să faci din pasiune și cu multă dăruire totul iar succesul este garantat. Servicii de cea mai bună calitate la prețuri accesibile, acesta cred că este secretul nostru.

AMK: Ce planuri de viitor ai în ceea ce privește propriul business?

IM: Îmi doresc să ne mărim echipa să dotăm salonul cu aparatură de ultimă generație pentru a satisface toate dorințele clientelor noastre minunate.

Mulțumesc din suflet Ana, mi-a făcut o deosebită plăcere să-ți acord acest interviu, Love You️ ❤️

follow Art Passion BHN

Dacă ți-a plăcut interviul poți sprijini ONG-ul Anonymo Muza donând 5, 10 sau 50 RON în contul RO22RNCB0072129669300001, deschis la BCR (titular cont Asociația Anonymo Muza), CUI 30763659.

Spread the news
4

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *