Articole și interviuri

Gabriela Iuhasz – artistul bijutier ce dă nemurire florilor

Gabriela IuhaszGabriela Iuhasz este tipul designerului de bijuterie pasionat și dăruit lucrărilor, ce ies din atelierul Gabrielle. Noul tip de bijuterie contemporană, cel din rășină epoxidică, a cucerit ținutele multor doamne și chiar podiumul Paris Fashion Week.

Drumul Gabrielei este în plină ascensiune datorită eleganței bijuteriilor, atenției la detalii și delicateții cu care sunt create.

un interviu realizat de AnaMaria Kovalciuc

AnaMaria Kovalciuc: Cum și când a început acest drum în lumea bijuteriei contemporane?

Gabriela Iuhasz: Întotdeauna am avut o pasiune pentru designul floral și o dorință de a aduce frumusețea naturii în viața de zi cu zi, așa că în octombrie 2022 am decis să încep o afacere cu bijuterii realizate din flori naturale. Fiecare piesă este unică, reflectând farmecul efemer al florilor, transformat în ceva care poate fi păstrat și purtat cu mândrie. Afacerea a crescut rapid datorită creativității, atenției la detalii și bucuriei pe care aceste bijuterii o aduc celor care le poartă.

AMK: Cum privește și primește publicul lucrările tale?

GI: Oamenii sunt surprinși când descoperă că bijuteriile sunt create din flori adevărate. Ideea de a transforma ceva atât de efemer într-o piesă durabilă și elegantă fascinează și atrage atenția. Metodele speciale de conservare și designul creativ permit florilor să păstreze frumusețea și culorile lor vibrante, chiar și după ce au fost transformate în bijuterii. Această combinație de natură și meșteșug îi surprinde plăcut pe cei care văd bijuteriile.

AMK: Ce face bijuteriile tale atât de speciale? Care este motivul pentru care publicul este înnebunit după ele?

GI: Bijuteriile din flori naturale au captivat inimile multora datorită frumuseții lor unice și delicate. Oamenii apreciază fiecare piesă pentru că simt că poartă cu ei un strop de natură. Designul original și tehnicile de conservare atentă transformă fiecare bijuterie într-o operă de artă, inspirând conexiuni emoționale și amintiri prețioase. Indiferent dacă e vorba de un cadou special sau de o bucurie personală, bijuteriile mele aduc zâmbete și încântare celor care le poartă. 

AMK: Ce tip de femeie poartă creații semnate Gabrielle?

GI: O femeie cu un stil clar și îndrăzneț, care poartă bijuterii din flori, este o adevărată sursă de inspirație. Eleganța ei naturală se îmbină cu curajul de a experimenta, creând o prezență unică. Îi place să se exprime prin moda pe care o alege, căutând piese care reflectă personalitatea ei vibrantă și aprecierea pentru frumusețea naturală. Bijuteriile din flori îi oferă exact acest echilibru. Cu aceste bijuterii, ea transmite că îndrăzneala și eleganța pot merge mână în mână, fiind mereu pregătită să iasă în evidență cu stil și rafinament. 

AMK: Pentru ce moment al zilei ai recomanda purtarea lor și cărui tip de ocazii?

GI: Bijuteriile din flori sunt versatile și pot fi purtate în diverse momente ale zilei, adăugând o notă de naturalețe și frumusețe. Dimineața, acestea pot fi un accent delicat pentru ținutele casual sau de birou, aducând un strop de prospețime și eleganță. Pentru prânzuri relaxate sau evenimente de zi, bijuteriile din flori pot oferi un punct focal interesant și feminin. Seara, bijuteriile din flori pot completa ținutele de cocktail sau rochiile elegante, oferind un element distinct și sofisticat. Sunt ideale pentru ocazii speciale, cum ar fi nunți, petreceri sau evenimente culturale, unde pot adăuga o notă de unicitate și rafinament. În general, recomand purtarea bijuteriilor din flori în situații în care vrei să-ți exprimi stilul personal și să aduci un plus de frumusețe naturală oricărei ținute. De la evenimente formale la întâlniri casual, aceste bijuterii pot fi adaptate pentru a se potrivi oricărei ocazii. 

Gabriela Iuhasz

AMK: Imortalizezi flori în bijuteriile pe care le creezi, dacă ar fi să alegi una preferată care ar fi aceea și de ce?

GI: Dacă ar fi să aleg o floare preferată pentru a o imortaliza în bijuteriile pe care le creez, aceasta ar fi orhideea. Orhideele sunt simboluri ale frumuseții exotice și delicate, emanând o eleganță subtilă care atrage privirile. Varietatea lor incredibilă de forme și culori oferă oportunități nelimitate pentru creativitate și design unic. Orhideele au un aer de rafinament și mister, ceea ce le face ideale pentru bijuteriile menite să transmită o poveste sau un sentiment aparte. Imortalizând orhideea în bijuterii, aducem un strop de exotism și sofisticare care poate transforma orice ținută într-o declarație de stil. Pentru aceste motive, orhideea ar fi alegerea mea preferată pentru bijuteriile din flori.

AMK: Exista un motto după care te ghidezi în viață?

GI: Motto-ul după care mă ghidez în viață este: „Trăiește cu pasiune și creează cu inimă.” Cred că viața devine cu adevărat semnificativă atunci când urmărim ceea ce ne pasionează și ne implicăm cu toată energia și creativitatea noastră. Acest motto îmi amintește să îmbrățișez fiecare zi cu entuziasm și să investesc în lucrurile care îmi aduc bucurie și împlinire, fie că e vorba de oameni, proiecte sau activități. Este un îndemn să rămân autentică în tot ceea ce fac și să împărtășesc această energie pozitivă cu ceilalți.

AMK: Dacă ar fi să te descrii în 3 cuvinte ca artist bijutier, care ar fi acelea?

GI: Dacă ar fi să mă descriu în trei cuvinte ca artist bijutier, acestea ar fi creativă, atentă la detalii și pasionată. Creativitatea îmi permite să creez piese unice și inovative, în timp ce atenția la detalii mă ajută să produc bijuterii de înaltă calitate. Pasiunea este motorul care mă motivează să continui să explorez și să mă dezvolt ca artist, aducând frumusețea florilor în lumea bijuteriilor.

AMK: Ai participat la Paris Fashion Week, cum ai descrie această experiență? Cum a fost să îți vezi lucrările acolo pe podium?

GI: Participarea la Paris Fashion Week a fost o experiență incredibilă, un vis devenit realitate. Să-mi văd bijuteriile pe podium, în mijlocul unei săptămâni dedicate excelenței în modă, a fost atât de emoționant și inspirațional. Energia din culise, anticiparea și frumusețea designurilor au făcut fiecare moment special. Când creațiile mele au apărut pe podium, am simțit un amestec de mândrie și recunoștință. Mândrie pentru că munca și pasiunea mea erau recunoscute la un nivel atât de înalt și recunoștință pentru echipa și susținătorii care m-au ajutat să ajung aici. Paris Fashion Week este o platformă ce aduce laolaltă talentul și creativitatea din întreaga lume. A fi parte din acest eveniment m-a inspirat să continui să inovez și să creez bijuterii care să încânte și să surprindă. A fost o oportunitate unică de a-mi prezenta munca în fața unei audiențe internaționale și de a lega conexiuni cu alți designeri și profesioniști din industrie.

Paris Fashion Week

AMK: Participarea în cadrul expoziției Noaptea Designerilor este prima de  acest gen?

GI: Da, participarea la expoziția Noaptea Designerilor este prima mea experiență de acest gen. Este o oportunitate extraordinară de a prezenta publicului bijuteriile mele și de a intra în contact cu alți designeri. Fiind pentru prima dată la un astfel de eveniment, sunt entuziasmată să împărtășesc cu vizitatorii viziunea mea creativă și să primesc feedback direct. Aștept cu nerăbdare să mă conectez cu o comunitate diversă și să explorez noi idei și inspirații pentru proiectele viitoare.

AMK: Care sunt planurile de viitor în ceea ce privește cariera?

GI: Planurile mele de viitor includ extinderea colecțiilor de bijuterii din flori naturale, explorarea piețelor internaționale și colaborarea cu alți designeri. Scopul este să cresc în mod sustenabil, păstrând creativitatea și pasiunea în centrul activității mele.

follow Gabrielle on

Dacă ți-a plăcut interviul poți sprijini ONG-ul Anonymo Muza donând 5, 10 sau 50 RON în contul RO22RNCB0072129669300001, deschis la BCR (titular cont Asociația Anonymo Muza), CUI 30763659.

Spread the news
3

S-ar putea să-ți placă și...