Articole și interviuri

Mihaela Sîrbu – între sublimarea cotidianului și divinitate

Mihaela Sirbu

Mihaela Sîrbu, pictor amator, este exemplul de artist ce caută evoluția prin artă. Privește viața cu optimism și se exprimă cursiv prin pictură. Sublimează cotidianul în culori pe pânză cu măiestrie lăsând un loc important și divinității în lucrările sale.

un interviu realizat de AnaMaria Kovalciuc

AnaMaria Kovalciuc: Cum este omul Mihaela Sîrbu, ce o bucură, ce o motivează?

Mihaela Sîrbu: Am urmat facultatea de comunicare și relații publice „David Olgivi” din București . Sunt sociabilă, prietenoasă, un suflet artistic. Eu știu că pot să pictez în funcție de perioadă, în funcție de influențe și de stările care sunt în perioada respectivă. Când pictez mă încarc oarecum cu o stare pozitivă.

AMK: Când a apărut pictura în viața ta și ce drum ai urmat pentru a te dezvolta pe acest plan?

MS: De mică am avut ceva special în suflet pentru pictură și desen, mai târziu am studiat Școala de Arte Teodor Burada din Constanța - secția pictură.

AMK: Cât timp dedici picturii?

MS: Niciodată nu am ținut cont de timpul dedicat picturii pentru că nu există un anumit timp, stau cât am chemare. Poate să acord mai mult timp înt-o zi sau altădata mai puțin. Realitatea e că atunci când pictez nu-mi dau seama cum trece timpul, realizez că a trecut ziua. Obișnuiesc când pictez să ascult muzică. Asta mă liniștește și mă pot concentra, îmi adun gândurile și știu ce trebuie să fac pe pânză, muzica fiind o omogenizare între amestecurile de culori pe care le fac și gândurile mele.

AMK: Preponderent în lucrările tale apar caii. Ce îi face atât de speciali pentru a ocupa un loc atât de important în imaginația ta?

MS: Aici este o dragoste mare pentru cai. Totul începe de la o fotografie, vreau să reprezint sufletul calului , mișcarile lor expresive, coama dramatică pentru mine reprezintă un simbol al frumuseții.

AMK: Ești pasionată și de pictura sacră! Ce anume te-a apropiat de ea?

MS: Da, sunt pasionată și de zona picturii sacre. Mă simt mai liniștită când pictez icoane. Mă mențin la o conștiință mai înaltă, simt cum devin mai spirituală, mai ușoară, mă simt mai diferit, simt că s-a întâmplat ceva în mine și realizez prezența divină. 

AMK: Ai mai participat la expoziții?

MS: Acum s-a deschis drumul, să ies în zona artei plastice, să am o audiență atât de mare. De mult așteptam să se întâmple asta.

AMK: Care este nivelul următor? La ce aspiri în cariera ta de pictor amator?

MS: Visul meu este să particip la cât mai multe expozitii. Să pot să aloc mai mult timp picturii. Să pot merge pe acest drum frumos și de suflet - al artei, fiind mamă a doi copii depinde pe ce se pune accent în viață carieră sau familie. Prin artă simt că pot să fac ce vreau și ce îmi place.

AMK: Dacă ai da un sfat celor care nu au curajul să își urmeze pasiunile, care ar fi acela? 

MS: Important este să vrei cu tot sufletul să îți îndeplinești visele și să nu renunți niciodată. Să faci tot ce poți pentru a le meterializa, să îți spui singur că „se poate”. „Nu renunța la visele tale, astfel visele tale vor renunța la tine.” John Wooden

Dacă ți-a plăcut interviul poți sprijini ONG-ul Anonymo Muza donând 5, 10 sau 50 RON în contul RO22RNCB0072129669300001, deschis la BCR (titular cont Asociația Anonymo Muza), CUI 30763659.

Spread the news
2

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *